11. SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTELERİ DEKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI

20-21 Aralık 2019 tarihleri arasında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşti.

20 Aralık 2019 tarihinde müzik dinletisi ve açılış konuşmaları ile başlayan toplantı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Bilge Karaçalı’nın “Sağlık Uygulamaları ve Eğitimi’nde Yapay Zeka” başlıklı konuşması ile devam etmiştir.

Laboratuvar gezileri ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi tanıtımı yapıldıktan sonra, Prof. Dr. Gülbin Özçelikay tarafından “Sağlık Bilimleri’nde Mesleki Yeterlik Sınavı: Eczacılık Örneği” sunulmuştur.

“21. Yüzyılda Nasıl Bir Sağlık Bilimleri Mezunu İstiyoruz?” konusu çalıştayda farklı disiplinlerden gelen katılımcılarla sekiz masada tartışıldıktan sonra, çıkan raporlar çalıştay sonunda grup raporları olarak sunulmuştur. Çalıştayın moderatörlüğünde Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adile Öniz Özgören ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Kaya yer almışlardır.

Tartışılan konunun öncesinde, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi çatısı altında ortak dersler kapsamında “21. Yüzyıl Yetkinlikleri” başlıklı ders açılmış olması fakültemiz açısından gurur verici olmuştur.

21 Aralık 2019 tarihinde “ÇEP’lerin Müfredata Entegrasyonu Örneği: FTR Örneği” Prof. Dr. Ayşe Karaduman tarafından aktarılmıştır.

Prof. Dr. Özlem Ülger tarafından “SABAK Çalışmaları: Tematik Başlıklar” sunulmuştur.

SABDEK GENEL KURULU toplanmış ve Prof. Dr. Sultan Taşçı ve Prof. Dr. M. Gülden Polat tarafından yönetilmiştir. “Sosyal Hizmetler UÇEP ve Asgari Ölçütleri Çalışması” Prof. Dr. Kamil Alptekin tarafından aktarılmıştır.

Toplantı çalışmalarının özeti, görüş ve önerilerin alınmasını takiben oylama yapılarak bir sonraki öncelikli toplantı yeri olarak Adana belirlenmiştir.

Toplantı SABDEK işleyiş süreçlerinin aktarılması, farklı disiplinlerdeki yürütülen müfredat, akreditasyon gibi bilgilerin paylaşılması, farklı üniversitelerden gelen katılımcıların paylaşımları açısından son derece verimli olmuştur.