Vestibüler Değerlendirmede Güncel Yaklaşımlar

Sayın Mine Tuna’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘Vestibüler Değerlendirmede Güncel Yaklaşımlar’ konulu etkinlik Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü tarafından online olarak gerçekleştirildi. Sayın Mine Tuna, vestibüler değerlendirmede kullanılmaya başlanan en yeni teknolojileri, bölümümüz öğrencilerine tanıttı. Etkinliğimiz, öğrencilerimiz ve Mine Hocamız arasında soru – cevap olarak dinamik bir şekilde gerçekleştirildi.
Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo’nun tanı ve tedavisinde kullanılmaya başlanan TRV Chair, 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin oldukça dikkatini çekti. Bunun yanı sıra vestibüler değerlendirmede sıklıkla kullanılan VNG gözlüğü içerisine eklenen Sakkadometri testine de öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.
Vestibüler değerlendirmede güncel yaklaşımların yanı sıra 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin isteği üzerine vestibüler test bataryasının uygulanması ve test sonuçlarının yorumlanması da etkinliğimiz içerisinde yer aldı.