Sürdürülebilir Yaşam için Akdeniz Diyeti Sempozyumu

Yakın Doğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü akademisyenlerinden Dr. Dyt. Taygun Dayı (Sempozyum Başkanı), Dr. Dyt. Servet Madencioğlu (Asbaşkan), Yrd. Doç. Dr. Serpil Özsoy Gökbilen (Düzenleme Kurulu Üyesi) ve Uzm. Dyt. Burçin Karavelioğlu (Genel Sekreter) tarafından düzenlenen ‘Sürdürülebilir Yaşam için Akdeniz Diyeti’ sempozyumuna yoğun ilgi gösterildi. 9 Aralık 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen sempozyum Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Günsu Soykut Çağsın ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Adile Öniz’in açılış konuşmaları ile başladı. Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkan Yardımcısı Sayın Yrd. Doç. Dr. Sabiha Gökçen Zeybek ve Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Sayın Prof. Dr. Dudu Özkum Yavuz’un oturum başkanlığını yaptığı oturumlarda Akdeniz diyetinin hem gezegen hem de insan sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekildi. Ulusal ve uluslararası birçok önemli kuruluşa üyelikleri olan Prof. Dr. Murat Özgören, Prof. Dr. Ayla Gülden Pekcan gibi konuşmacıların da yer aldığı sempozyumda Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müjgan Öztürk katılımları ile sempozyumu zenginleştirdi. Aynı zamanda YDÜ-Beslenme ve Diyetetik Bölümü akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hoca, Dr. Dyt. Gülşen Özduran ve Uzm. Dyt. Müjgan Kuşi Akdeniz diyetinin bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar üzerindeki önemine deyindiler.