Riskli Bebekte Değerlendirme ve Tanı Sempozyumu

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından 20 Mart 2023 tarihinde Riskli Bebekte Değerlendirme ve Tanı Sempozyumu düzenlendi. İlk oturumunda çocuk alanında uzman doktorların konuştuğu sempozyumda riskli yenidoğanda erken tanının önemi tartışıldı. Yakın Doğu Hastanesi’nde görev yapmakta olan çocuk nöroloğu Doç. Dr. Burçin Şanlıdağ nörolojik açıdan riskli bebeğin değerlendirilmesi hakkında bilgi verirken, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapmakta olan gelişimsel pediatri uzmanı Dr. Doğa Ceren Tekgüç gelişimsel risk faktörleri ve sorunlara yaklaşım üzerine bir sunum yaptı. Yine Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapmakta olan çocuk ortopedisti Dr. Ozan Razı ise gelişimsel kalça displazileri hakkında çok değerli bilgiler paylaştı. Sempozyumun ikinci oturumunda ise fizyoterapi, ergoterapi ve odyoloji açısından değerlendirme ve tanı yöntemleri konuşuldu. Özellikle öğrenciler açısından riskli bebeğe bütünsel yaklaşımın öneminin vurgulandığı sempozyumda ileride pediatri alanında çalışmak isteyen öğrenciler multidisipliner bir ekip ile her çocukta çok kıymetli ilerlemeler sağlanacağını bir kere daha özümsemiş oldular.