Dünden Bugüne Beslenme Modelleri Sempozyumu

‘Dünden Bugüne Beslenme Modelleri’ sempozyumu 16 Mayıs 2023 tarihinde, Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından gerçekleştirildi. Düzenleme Kurulu Onursal Başkanlığını Sağlık Bilimleri Fakültesi emekli kurucu dekanı Sayın Prof. Dr. Sevinç Yücecan’ın yürüttüğü sempozyuma Yakın Doğu Üniversitesi bilim insanlarının yanında Doğu Akdeniz Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesi, Uluslararası Final Üniversitesi bilim insanları ve aynı zamanda Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği ve Diyabet Diyetisyenleri Derneği de bilimsel katkılar sağladı. İlk çağlardan günümüze insanların beslenme ve yaşam alışkanlıklarının, geliştirilen beslenme modellerinin ve beslenme kültürünün ele alındığı sempozyuma sağlık çalışanları ve ilgili alanda öğrenim gören öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İki yüzü aşkın katılımcının konuşmaları dikkatle dinlediği sempozyumda, Yakın Doğu Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen, Kıbrıs adasının ilk ve tek, dünyanın ise ülkelere özgü sayılı beslenme piramitlerinden olan ‘Akdeniz Diyeti Piramidi: Kıbrıs Versiyonu’ detayları ile tartışıldı. Alanında uzman bilim insanları sağlığı korumak, geliştirmek ve hastalıkları tedavi etmekte beslenmenin önemine dikkat çekerken, toplumun beslenme konusunda güven duyacakları tek kaynağın bilim olduğu ve diyetisyen dışında hiçbir meslek grubundan beslenme tavsiyeleri ve tedavisi alınmaması gerektiği mesajı verildi.