‘Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı ve Kıbrıs Türk Binicilik Federasyonu Arasında Önemli İşbirliği Sağlandı’

Kuzey Kıbrıs Binicilik Federasyonu ve Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğinde, ‘Binicilerde Sağlık’ temalı proje kapsamında bahsi geçen federasyona bağlı, lisanslı sporcuların beslenme durumları, antropometrik ölçümleri ve postür sağlıkları değerlendirilerek rapor edildi. Proje başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Taygun Dayı yürütürken, araştırma ekibi içerisinde Yrd. Doç. Dr. Servet Madencioğlu, Yrd. Doç. Dr. Melis Bağkur ve Uzm. Dyt. Burçin Karavelioğlu da yer aldı. Dört aylık zaman zarfında adada yer alan atlı spor kulüplerini son sınıf öğrencileri ile ziyaret eden ekip, gerekli taramaları sahada sağladı.